Dogodki Zavoda Vivere

OBISK KOBILARNE LIPICA

Uporabniki zavoda Vivere, njihovi asistenti, strokovna vodja in direktorica smo dne 25.5.2024 obiskali kobilarno Lipica, ki v letošnjem letu praznuje 444 let. Ideja je bila podana na eni izmed velikonočnih delavnic, ko je Žiga dejal, da bi lahko organizirala ogled konjev. Stekla je akcija, v kateri se zahvaljujem gospe Aniti Trebec, ki mi je pomagala pri urejanju kart in pri organizaciji ogleda Lipice in treninga njihovih konj.  Tako smo preživeli lep sončen dan, obarvan z velikim veseljem, smehom in dobro voljo. Srečni obrazi naših uporabnikov in njihovi objemi so povedali več kot tisoč besed.
 
Posebna zahvala gre vodiču Žigi za lepo vodenje in pomoč pri vstopu v dvorano za ogled treninga.

PRAZNOVANJE MIKLAVŽA V ZAVODU VIVERE

Posebna zahvala za pomoč in podporo pri praznovanju miklavža gre:
– Euro Api čebelarstvo, Martina Šabec s.p. ,
– Damijan Štefančič,
– Društvo Ahec Jasen,
– harmonikaš Urbanu Požar,
– Metka Tonc,
– Luka Gašperšič,
– Sonja Pugelj.
 
 

POHOD NA KATARINO IN KOLESARJENJE NA PTUJSKO GORO

V Zavodu Vivere smo se odločili, da bomo našim uporabnikom in osebnim asistentom pričarali prelep jesenski športni dan. Zato smo v mesecu oktobru v sklopu promocije zdravja povabili naše uporabnike in osebne asistente na pohod na Katarino ter potem na sladko dobroto. Obilica dobre volje, prelepo vreme in čudoviti razgledi so še dodatno polepšali že tako lep dan. K našemu aktivnemu preživljanju dneva se je pridružil tudi uporabnik Bor, ki je iz domačih Slovenskih Konjic odkolesaril na Ptujsko goro.

MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE

V zavodu Vivere smo se odločili, da sodelujemo v projektu Ane Petrič, “MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE”. Da bi čim bolje narisali nasmehe na obraze starejših, v njihovi očeh prižgali iskrice ter z lepimi voščili ogreli njihova srca, smo danes na pot poslali kar 185 voščilnic.
Hvala uporabnikom zavoda Vivere kot tudi prijateljem zavoda, ki so nam pridno prinašali voščilnice.
Še enkrat smo dokazali, da z dobro voljo zmoremo polepšati praznične dneve našim starejšim.

ZAVOD VIVERE BO SODELOVAL NA MIKLAVŽEVEM SEJMU V PIVKI IN V ILIRSKI BISTRICI

Stojnico Zavoda Vivere lahko obiščete v petek, 2. 12. 2022 od 14. do 19. ure, v Pivki pred Krpanovim domom in v soboto, 3. 12. 2022 od 16. do 20. ure, v Ilirski Bistrici, v Parku Nade Žagar.  Veselimo se vašega obiska!

UPORABNIKI ZAVODA VIVERE RAZSTAVLJALI NA GRADU PREM

Naši uporabniki in osebni asistenti so se z veseljem odzvali povabilu TIC Ilirska Bistrica za sodelovanje na razstavi na temo velike noči, ki je potekala na gradu Prem. Na razstavo so se pridno pripravili in izdelali pirhe, pobarvali zajčke ter oblikovali rožice iz krep papirja. Njihove čudovite izdelke si lahko ogledate na spodnjih fotografijah ali pa od 1. aprila 2022 dalje na gradu Prem. #visitilirskabistrica #gradprem